ستاره ای از جنس الماس در کهکشان راه شیری

تیمی متشکل از ستاره شناسان بین المللی سیاره ای را در صورت فلکی مار بزرگ کشف کردند که از جنس الماس است…

 

دانشمندان آمریکایی، انگلیسی، آلمانی، ایتالیایی و استرالیایی با استفاده از رادیوتلسکوپ “پارکز” در استرالیا بقایای ستاره غول پیکری را کشف کردند که به سیاره ای از جنس الماس تبدیل شده است.

این دانشمندان در فاصله ۴ هزار سال نوری از زمین در صورت فلکی مار بزرگ توانستند یک تب اختر (پالسار) را با شناسه PSR J1719-1438 کشف کنند.

این دانشمندان دریافتند پالسهای رادیویی که از این پالسار گسیل می شوند به روشی سیستماتیک با تاخیر دریافت می شوند. به این ترتیب توانستند حضور یک سیاره را در مدار این تب اختر شناسایی کنند.

در ادامه تحقیقات که با رادیوتلسکوپ “لاول” در انگلیس انجام شد این ستاره شناسان نشان دادند که جرم این سیاره برابر با حدود جرم سیاره مشتری است درحالی که شعاع آن در حدود نصف شعاع سیاره غول پیکر منظومه خورشیدی است.

براساس گزارش رویترز، به خاطر وجود این چگالی غیرعادی، دانشمندان نتیجه گرفتند که بیشتر این سیاره از کربن و اکسیژن بلوری شده ساخته شده است.

با این ویژگیها، این سیاره می تواند باقیمانده فرایند عجیبی باشد که طی آن ماده گازی یک ستاره غول پیکر قدیمی توسط پالسار جذب شده و سرعت چرخش این پالسار را به ۱۷۳ دور در ثانیه فعلی رسانده است.

به گفته این دانشمندان، بیشتر این سیاره از ماده ای مشابه الماس ساخته شده است و فاصله مدار آن تا پالسار تنها ۶۰۰ هزار کیلومتر است.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:









تاريخ : پنج شنبه 4 اسفند 1390برچسب:,
ارسال توسط محمد مهدی یاقوتی

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی